Visste du at man nærmest kan lese av helsetilstanden til et menneske med å kikke på neglene? Det er faktisk mye sant i det hvis vi skal tro på ekspertene.

Det skal visstnok være slik at det aller meste av vårt liv kan vises i neglene, og her ser vi nærmere på den spesielle kunnskapen.

Alt vises
Som sagt så vises størsteparten av livet du lever i dine negler, og faktisk er det slik at både sykdom, psykiske plager og stress kan påvirke hvordan neglene dine blir seende ut. Faktorer som utseende, vekst og generell tilstand får utslag av forskjellige plager, og ekspertene sier at neglene er en naturlig forlengelse av huden. Negler som er sunne skal være semitransparente og ha en negleseng som er lyserosa og frisk!

Når det blir snakk om forandringer i neglene kan man lese av dette enten i fargen eller i strukturen til neglen, og gjerne begge to samtidig. Èn ting skal imidlertid sies: selv om du endringer inntreffer behøver ikke dette å bety at noe er galt. Neglesymptomer er sjelden den første endringen man ser i kroppen ved sykdom, og noen har rett og slett bare negler som er litt ‘avvikende’.

Slik kan du behandle neglene dine og gjøre dem…

… hvite: Misfargede negler kan komme av at du bruker en neglelakkfjerner med olje. Det gir en oransje misfarging. For å få hvitere negler kan du bruke negleolje med blekende effekt.

… fleksible: Harde negler som lett knekker, trenger olje. Et annet tips er å holde dem veldig korte og ikke klippe ned på sidene. En kort, firkantet negl holder bedre. Du kan forsterke neglene ved å bruke en negleforsterker. Et pleiende negleserum vil også være med på å styrke neglen. Vær obs på at bruk av en negleforsterker med formaldehyd ikke anbefales over lengre tid, da neglen vil kunne tørke ut. Dette vil igjen resultere i sprøere negler.

… sterke: Bruk en god neglebåndsolje, og smør gjerne to ganger om dagen. Negleolje som er laget av en olje med små molekyler, for eksempel avokadoolje eller myrraolje, trenger inn i neglens overflate. Bruk gjerne morgen og kveld rundt neglebåndet og under neglen. Det finnes flere enkle grep som kan minske risikoen for at neglene fliser seg.

… glatte: For å glatte ut neglens overflate kan du benytte en «ridge filler-lakk». All lakk vil jevne noe, men denne skal gi en jevnere overflate på neglen, samt fungere godt som en basecoat eller alene som lakk. Du kan også file overflaten på neglen for å få den glatt. Dette anbefales ikke å gjøre oftere enn én gang månedlig, da det vil slite på neglen. Det bør også her følges opp med en negleforsterker, og eventuelt en klar eller farget lakk i tillegg for å forsegle neglen på nytt.